ΝΕΑ προϊόντα SmoothOn USA -> Ρητίνες Χύτευσης - Πολυουρεθάνες σκληρές & Ελαστικές - Αφροί

2024 Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών
Από 4 έως 8 Δεκεμβρίου 2024 στο Metropolitan Expo στην Αθήνα, ελάτε στο Ναυτικό Γεγονός της χρονιάς Η εταιρεία ΑΛΦΑΚΕΜ
ΝΕΑ προϊόντα SmoothOn USA -> Ρητίνες Χύτευσης - Πολυουρεθάνες σκληρές & Ελαστικές - Αφροί
ΝΕΑ προϊόντα SmoothOn USA -> Ρητίνες Χύτευσης - Πολυουρεθάνες σκληρές & Ελαστικές - Αφροί
Ποια είναι τα απαραίτητα υλικά για να φτιάξετε μόνοι σας καλούπι από διακοσμητικό 3D πίνακα ώστε να φτιάξετε στη συνέχεια τα δικά σας αντίγραφα? Με λάστιχα σιλικόνης καλουπιών και με ρητίνη Α1 η κατασκευή γίνεται εύκολα και διασκεδαστικά…..Σε αυτήν την κατασκευή θα χρησιμοποιήσουμε τα παρακάτω προϊόντα
Χύτευση Σιλικόνης
Αρχικά έχουμε ένα ανάγλυφο τρισδιάστατο πίνακα (πρωτότυπο) που θέλουμε να αντιγράψουμε. Βρίσκουμε ή κατασκευάζουμε μόνοι μας, από χαρτόνι ή άλλο σκληρό υλικό, ένα κουτί μέσα στο οποίο τοποθετούμε το πρωτότυπο με την ανάγλυφη μεριά προς τα πάνω, αφήνοντας απόσταση από τα τοιχώματα του δοχείου minimum 1cm από όλες τις πλευρές, καθώς αυτό θα είναι το πάχος τοιχώματος του σιλικόνένιου καλουπιού στο τέλος !
ΠΡΟΣΟΧΗ πρέπει το κουτί να είναι απόλυτα στεγανό διότι αν υπάρχει έστω και η παραμικρή τρύπα τότε η σιλικόνη θα βγει έξω!
Ετοιμάζουμε το μείγμα της σιλικόνης αναδεύοντας τη βάση με τον καταλύτη προσεκτικά.
Διαβάστε εδώ παλαιότερο άρθρο σχετικό με τον τρόπο ανάδευσης και το σιλικονένιο καλούπι είναι έτοιμο σε 24 ώρες και μπορούμε αμέσως να το χρησιμοποιήσουμε για παραγωγή.
Παραγωγή Αντιγράφου με Οικολογική Ρητίνη Α1
Για να κατασκευάσουμε το αντίγραφό μας θα χυτευσουμε μέσα στο καλούπι οικολογική ρητίνη Α1 Acrylic One, γιατί είναι πολύ εύκολη στη χρήση, ακίνδυνη και το τελικό αντικείμενο μπορεί να ξεκαλουπωθεί μόλις σε 1 ώρα!
Διαβάστε εδώ το φυλλάδιο χρήσης του Α1 Acrylic One !
Αφού κάνουμε το μείγμα του Α1, το χυτεύουμε μέσα στο καλούπι προσέχοντας μόνο να κάνουμε τη χύτευση αργά αργά για να μην εγκλωβιστεί αέρας. Αφήνουμε ακίνητο το αντικείμενο και μετά από 1 ώρα είναι έτοιμο και το ξεκαλουπώνουμε!
Έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε όσα αντίγραφα θέλουμε και να ζωγραφίσουμε το καθένα διαφορετικά δημιουργώντας ευφάνταστες συνθέσεις ! Καλές κατασκευές !!
Από 4 έως 8 Δεκεμβρίου 2024 στο Metropolitan Expo στην Αθήνα, ελάτε στο Ναυτικό Γεγονός της χρονιάς Η εταιρεία ΑΛΦΑΚΕΜ
Χρησιμοποιώντας τα Σύνθετα Υλικά (composites) στην καθημερινότητά μας μπορούμε να λύσουμε διάφορα προβλήματα, όπως για παράδειγμα όταν δεν βρίσκουμε ανταλλακτικό
Μία από τις προκλήσεις κατά τη χρήση του Gelcoat είναι η πιθανότητα εμφάνιση διάβρωσης (ρυτιδιασμένη επιφάνεια) ή όπως λέγεται στα
Με το προϊόν ZETALABOR κατασκευάζουμε καλούπια που αντέχουν σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, με εύκολο τρόπο σε πολύ λίγο χρόνοΗ Σιλικόνη
Ο πολυεστέρας Easymold είναι η ιδανική λύση καθώς είναι θιξοτροπικός & προεπιταχυνόμενος. Περιέχει πολλά «πρόσμικτα” (fillers) με αποτέλεσμα να είναι
Είναι γενικά γνωστό ότι για να αποδώσουν σωστά τα χημικά προϊόντα, όπως οι πολυεστέρες και τα gelcoats, πρέπει να χρησιμοποιούνται
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας βοηθήσουμε να πλοηγείστε αποτελεσματικά και να εκτελείτε ορισμένες λειτουργίες. Θα βρείτε λεπτομερείς πληροφορίες για όλα τα cookies σε κάθε κατηγορία συναίνεσης παρακάτω.